Czy można coś jeszcze wnieść do potrawy tak popularnej jak carpaccio? Receptura Ankerów, właścicieli restauracji “Beim Dresch” z Erl dowodzi, że tak.

Ich carpaccio z cienkimi, rozpływającymi się w ustach plastrami mięsa wzbogacają grzybki, ukryte wśród ziół. Potrawa nie traci jednak nic a nic ze swej elegancji, ani delikatności. Kreatywność gospodarzy stylowego Gasthausu, inspiracje regionalnymi tradycjami i domowy sposób przyrządzania dań, doceniają od lat inspektorzy Gault Millau. Przyznali restauracji “Beim Dresch” czapkę kucharską i punkty w liczbie 13 (www.dresch.at).

Carpaccio z "Beim Dresch" w Erl, fot. Paweł Wroński

Carpaccio z “Beim Dresch” w Erl, fot. Paweł Wroński

INFO
Erl to mała miejscowość nieopodal Kufsteinu, w której są dwa obiekty koncertowe o futurystycznej architekturze – na lato Passionspielhaus z widownią pod gołym niebem oraz wzniesiony w latach 2010-2012 zimowy Festspielhaus. Najsłynniejszym wydarzeniem artystycznym w Erl jest 25-dniowy lipcowy festiwal operowy. Pełny program kulturalny z podziałem na imprezy zimowe i letnie: www.tiroler-festspiele.at.


Materiał z cyklu „Europa na weekend”, przygotowanego przy wsparciu Mondial Assistance przez Klub Leniwca w ramach projektu medialno-promocyjnego dla Mercedes-Benz Polska.