14 lis, 2022 | Europa na weekend, Komunikaty, Planeta smaków, Polecamy
Apoteoza warzyw i mit ostrej papryki, czyli kuchnia węgierska i jej tajniki. W Polsce kuchnia węgierska znana była wcześniej, gdyż bliskie stosunki łączą nasze kraje od czasów piastowskich. A że handel winem odgrywał w nich także niepoślednią rolę, dowodem jest stare... 23 lis, 2014 | Planeta smaków
Przyglądając się Matterhornowi z restauracji w Zermatt, trudno zachować obojętność. Z jednej strony strzelista, jedyna w swoim rodzaju góra na świecie, z drugiej – niezwykłe jedzenie. A nie wierzcie tym, którzy próbują wmawiać, że w Szwajcarii jada się wyłącznie... 23 lis, 2014 | Planeta smaków
Tomasz Jakubiak – charyzmatyczny kucharz i dziennikarz kulinarny, znany z programu „Jakubiak w sezonie” w telewizji Kuchnia+, przez 4 lata związany z telewizją śniadaniową „Dzień Dobry TVN” oraz gościnnie w programie „Pytanie na śniadanie”. Wcześniej szef kuchni...