Tag Archives: kuchnia polska

DZIEŃ KUCHNI POLSKIEJ – IMPREZA NA TYSIĄCE STOLIKÓW

Zaczęło się od kilku lokali w Płocku, a później regularnie dołączały kolejne. Najpierw z miasta, później z regionu, a wkrótce także z innych województw, a nawet spoza kraju. W ciągu sześciu lat świętowanie Dnia Kuchni Polskiej 11 listopada rozprzestrzeniło się do wielu miejscowości na Mazowszu oraz do Warszawy, Łodzi, Wejherowa, Żytomierza na Ukrainie i aż za ocean – do Chicago. Z każdym rokiem lista miejsc…
-->

EDEN 2015 rozstrzygnięty !

Pokonując 25 kandydatów z 14 województw, wygrał Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki”. Wyróżniono: „Szlak Folkloru i Smaków Mazowsza - Szlak Kulinarny Mazowiecka Micha Szlachecka” „Kulinarny Poznań” „Gościnność i smaki Regionu Puszczy Białowieskiej” Gratulujemy organizatorom zwycięskiego oraz wyróżnionych przedsięwzięć! Polecamy powiązane artykuły w naszej witrynie: http://magazynswiat.pl/2851/smaki-edenu.html http://magazynswiat.pl/12669/polska-kuchnia-pozytywnych-wrazen-ze-slaskimi-smakami-przez-caly-rok.html http://magazynswiat.pl/1436/polska-mazowiecka-micha-szlachecka.html www.edenpolska.pl Podziel się:Kliknij, aby udostępnić na Facebooku(Otwiera się w nowym oknie)Kliknij,…
-->

Najważniejszy jest surowiec!

Najważniejszy jest surowiec! - twierdzi Grzegorz Russak – doktor nauk rolniczych, lekarz weterynarii, kucharz, gawędziarz, znawca polskiej kuchni, zwłaszcza myśliwskiej, założyciel i pierwszy prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, członek Rady ds. Tradycyjnych i Regionalnych Nazw Produktów Lokalnych i Środków Spożywczych przy Ministrze Rolnictwa i Rozwoju Wsi, autor licznych książek, programów radiowych, telewizyjnego cyklu…
-->