DZIEŃ KUCHNI  POLSKIEJ  – IMPREZA NA TYSIĄCE STOLIKÓW

DZIEŃ KUCHNI POLSKIEJ – IMPREZA NA TYSIĄCE STOLIKÓW

Zaczęło się od kilku lokali w Płocku, a później regularnie dołączały kolejne. Najpierw z miasta, później z regionu, a wkrótce także z innych województw, a nawet spoza kraju. W ciągu sześciu lat świętowanie Dnia Kuchni Polskiej 11 listopada rozprzestrzeniło się do...
EDEN 2015 rozstrzygnięty !

EDEN 2015 rozstrzygnięty !

Pokonując 25 kandydatów z 14 województw, wygrał Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki”. Wyróżniono: „Szlak Folkloru i Smaków Mazowsza – Szlak Kulinarny Mazowiecka Micha Szlachecka” „Kulinarny Poznań” „Gościnność i smaki Regionu Puszczy Białowieskiej” Gratulujemy...

Najważniejszy jest surowiec!

Najważniejszy jest surowiec! – twierdzi Grzegorz Russak – doktor nauk rolniczych, lekarz weterynarii, kucharz, gawędziarz, znawca polskiej kuchni, zwłaszcza myśliwskiej, założyciel i pierwszy prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, członek Rady...