Ospitalità Italiana – tam zjemy po włosku

Ospitalità Italiana – tam zjemy po włosku

Jest 2016 rok. 2062 włoskie restauracje w 63 krajach legitymują się certyfikatem Ospitalità Italiana. To znaczy, że szefowie ich kuchni znają doskonale arkana kuchni słonecznej Italii, a menedżerowie sprowadzają włoskie produkty. To rekomendacja, gwarancja, że w...
Europa na Widelcu 2015

Europa na Widelcu 2015

Jak zawsze na rynku we Wrocławiu, festiwal „Europa na widelcu” odbędzie się w dniach 3 – 7 czerwca 2015. Będzie królował karp i rzodkiewki. A znawcy kuchni Piotr Bikont i Robert Makłowicz odkryją przed gośćmi tajemnice regionalnych potraw i produktów. 3-7...
Żarcie po wrocławsku, czyli Europa na widelcu

Żarcie po wrocławsku, czyli Europa na widelcu

Zupa z milickiego karpia i warzyw, pierś z indyka faszerowana szpinakiem i orzechami na salsie z buraków i jabłek trzebnickich czy muffinki drożdżowe z regionalnym kozim serem ricotta, żurawiną i słonecznikiem – to tylko niektóre specjały piątej edycji wielkiego...